"İnsan Kaynakları Yönetiminde Güncel Gelişmeler Öğrenci Çalıştayı" İKGEÇ 2021

Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü tarafından, “İnsan Kaynakları Yönetiminde Güncel Gelişmeler Öğrenci Çalıştayı” “İKGEÇ 2021 / Lisans” öğrenci çalıştayı 25 Mayıs 2021 tarihinde, çevrimiçi platformda başarıyla tamamlandı. Çalıştayın akabinde yayınlanan rapor ile çalıştay hakkında bilgi verildi.
Raporda verilen bilgilere göre, İKGEÇ 2021 / Lisans, lisans öğrencilerine yönelik bir öğrenci çalıştayı olarak kurgulandı. Çalıştayda, lisans öğrencilerinin bir makale veya bildiri özetinden daha kapsamlı fakat bir makale veya bildirinin metninden daha kolay bir özet yazabilmesi ve bunu sunabilmesi hedeflendi.
Çalıştay bu sene ilk kez düzenlendi. Çalıştayda toplam 5 konuşmacı bildiri sundu. Çalıştaya katılım için yapılan kayıtlarda, Türkiye’deki birçok üniversitenin insan kaynakları yönetimi bölümünden dinleyicilerin olduğu görüldü.
Çalıştayda toplam iki oturum gerçekleşti. Oturumların yaklaşık 1 saat sürdüğü ve ortalama 34 kişinin oturumları baştan sona takip ettiği belirtildi. Oturumlarda sunumları lisans öğrencileri yaptı.
Çalıştayın kapanışında SDÜ İKY öğretim üyeleri, çalıştayın hedefleri hakkında bilgiler verdi. Bu sene ilki olmasına rağmen organizasyonun nitelik bakımından önemi anlatıldı. SDÜ İKY öğretim üyeleri, çalıştayın, lisans öğrencileri için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
İKGEÇ 2021 / Lisansın, lisans öğrencilerinin gerek akademik olarak kendilerini gösterebilmesi için bir şans gerekse mezuniyet öncesi lisans öğrencilerinin kişisel gelişimleri açısından önemine vurgu yapıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü, daha önce de Aralık 2020’de “İKGEÇ 2020”yi gerçekleştirmişti. İKGEÇ 2021 / Lisans, SDÜ İKY’nin lisans öğrencilerine özel olarak hazırladığı organizasyon oldu.
İKGEÇ 2021 / Lisans’ın ardından SDÜ İKY sitesinde yayınlanan rapor ve bölümden yapılan açıklamalara göre, SDÜ İKY’nin, İKGEÇ ve İKGEÇ / Lisans gibi etkinliklere her sene devam etmeye devam edeceği kaydedildi.

İKGEÇ 2021 / Lisans Öğrenci Çalıştayı Raporu için tıklayınız.